Home

2021 is begonnen!

Wat een ideeën hadden we vorig jaar om deze tijd. In juni gingen we de 11e editie van het Dorpsfeest vieren en ook Sinterklaas zou weer ingehaald worden aan de Miening. Het zou een jaar vol verrassingen, nieuwe dingen en ook tradities worden.


Een jaar vol verrassingen werd het zeker. We begonnen enthousiast met de voorbereidingen voor het Dorpsfeest, de bands waren geboekt, activiteiten werden uitgewerkt, vrijwilligers geworven. Tot Covid-19 in maart de kop op stak en alle plannen de prullenbak in konden. We bleven lange tijd hopen op een goede afloop, desnoods een feest in afgeslankte vorm, maar in april werd alles alsnog afgelast.

 

Ondanks alles zaten we niet bij de pakken neer.

In het laatste weekend van juni organiseerden we als alternatief een digitale speurtocht. Dwars door het dorp, met vragen over allerlei onderwerpen en het werd een succes! Zo zeer zelfs, dat ons idee is overgenomen door de organisaties van een aantal andere feesten in Nederland. Meer dan 150 deelnemers deden op zaterdag (volwassenen) en zondag (kinderen en ouders) hun best om, binnen de gestelde tijd, zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.

Omdat de band Groen en Hard niet kon spelen op het feest, organiseerden zij een spontaan concert in hun eigen achtertuin.


Ook Sinterklaas kon helaas niet op de traditionele wijze ingehaald worden. Dus moesten we ook daar iets anders op verzinnen. Dat hij wel in Zoeterwoude geweest is, bleek toen in elke brievenbus in het dorp een kaart van hem bezorgd werd.

 

En toch blijven we optimistisch.
In 2021 staat het Dorpsfeest Zoeterwoude gepland op 24, 25, 26 en 27 juni.
We weten nog niet hoe het er tegen die tijd uitziet, maar we zijn al wel aan het denken over een programma. Wellicht op kleine schaal, maar we hebben zeker de intentie om iets te organiseren. Ideeën zijn natuurlijk altijd welkom.

Houd deze pagina in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Draag je het Dorpsfeest Zoeterwoude een warm hart toe en wil je ons sponsoren, word dan lid van de Club van 25. Met jouw bijdrage kunnen wij het feest kosteloos blijven organiseren en kan iedereen ervan meegenieten.

https://www.dorpsfeestzoeterwoude.nl/club-van-25