Home

de SDZ Escapetocht!

speutocht2

 

Alternatief voor Dorpsfeest Zoeterwoude

Zoals iedereen weet, gaat het Dorpsfeest Zoeterwoude dit jaar niet door i.v.m. de coronacrisis. Heel jammer, maar het is niet anders. Omdat organiseren ons nu eenmaal in het bloed zit en we toch tijd over hadden, hebben we een alternatief verzonnen: de SDZ Escapetocht!

De wat?

Een Escapetocht waarbij je aan de hand van GPS-punten door het dorp loopt en vragen beantwoordt. Wie de meeste goede antwoorden heeft, wint een prijs. Diverse sponsors hebben weer leuke prijzen ter beschikking gesteld.

Voor wie?

We hebben twee Escapetochten bedacht: een voor kinderen van 8-12 jaar (begeleiding verplicht) en een voor jeugd vanaf 12 jaar en volwassenen.

Voor de jeugd geldt, 4 kinderen met 1 begeleider van 18 jaar of ouder (= verplicht).

Wanneer?

Volwassenen: Zaterdag 27 juni om 19.00 uur (ongeveer 2,5 uur)

kinderen (8 tot 12):  Zondag 28 juni om 14.00 uur (ongeveer 2 uur)

 

Waar?

In Zoeterwoude dorp. Het spel is zo ontworpen dat je gewoon vanuit je eigen huis kan starten en finishen.

 

 

Wat heb ik nodig?

Een opgeladen telefoon met mobiel internet, en een camera. Ook moet de telefoon jouw locatie kunnen zien.Goede wandelschoenen en een uitstekend humeur. Beetje competitie is nooit weg.

Verdere informatie vind je hier

 

Hoe werkt het?

Je downloadt vooraf de app TurfHunt op je mobiele telefoon. Als de wedstrijdleiding bij de start op de knop drukt, zie je alle te zoeken punten op een kaartje. Kies een willekeurig punt en loop er naartoe. Als je op 15 meter afstand van het gekozen punt bent, krijg je een vraag te zien. Beantwoord je deze vraag goed, dan verdien je punten. Ook kun je bonuspunten verdienen.

Er zijn diverse categorieën: sport, geschiedenis, muziek, kunst en cultuur, raadsels, etc…

 

Waar kan ik opgeven?

Alle deelnemers moeten zich apart aanmelden. Elke deelnemer ontvangt een eigen toegangscode voor het spel. Als je eerder al een team van 4 personen gevormd had, kan je natuurlijk wel afspreken dat je gezamenlijk de route volgt. Uiteraard met 1,5 meter afstand, als je niet tot hetzelfde gezin behoort.

 

Opgeven doe je via het aanmeldformulier.

 

Kost dat?

Helemaal niets. Fooien zijn natuurlijk altijd welkom ?

 

Covid-19 (corona) richtlijnen

Ook bij Stichting Dorpsfeest Zoeterwoude nemen wij onze verantwoordelijkheid met betrekking tot het treffen van maatregelen om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Dat betekent onder andere dat wij de richtlijnen van het RIVM volgen en wij aan jullie, onze deelnemers, willen vragen om de voorgeschreven maatregelen omtrent hygiëne in acht te nemen. Onze richtlijnen zijn hier te downloaden.