Meesterlijke Dorpsfeest Quiz

quizheader

Was jij vroeger de beste van je klas? Haalde je goede cijfers? Of wil je gewoon graag laten zien wat je weet? Doe dan mee aan de Meesterlijke Dorpsfeest Quiz! Op zaterdag 27 februari a.s. openen Dorpsfeest Zoeterwoude en Café de Meester de deuren voor een digitale pub quiz. In totaal honderd vragen over allerlei verschillende onderwerpen.De quiz wordt uitgezonden vanuit De Zalen van de Meester en gepresenteerd door Rik van der Geest. Test jouw kennis over algemene zaken, muziek, kunst, Zoeterwoude, Nederland, film, etc. Dit alles vanuit je eigen luie stoel en uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.

Inschrijven
Heb je zin om mee te doen, geef je dan - uiterlijk vrijdag 26 februari - op via de link onderaan deze pagina. Je kunt individueel of met een team van maximaal 6 personen inschrijven.
Let op, iedereen in het team kan meedoen. Per vraag telt dan het gemiddelde van de behaalde punten mee. Tip: houd hierbij wel rekening met de coronamaatregelen v.w.b. het aantal mensen dat je thuis mag ontvangen. Ook vanaf meerdere locaties kan je een team vormen.
Alle deelnemers loggen in met een QR-code, de punten worden individueel én als gemiddelde per team opgeteld. Stuur je tijdens de quiz via WhatsApp een actiefoto, dan wordt deze wellicht getoond in de livestream.

Wat heb je nodig om deel te nemen?
Een apparaat (telefoon, laptop, tv e.d.) om verbinding te maken met YouTube en een telefoon (of computer) met toegang tot onze internetpagina.
We starten om 20.30 uur, je kan vanaf 20.00 uur inloggen voor een korte uitleg. We verwachten rond 23.00 uur klaar te zijn. Aansluitend draaien we muziek en kan je nog wat blijven hangen in de livestream.

Hoe werkt het?
Voorafgaand aan het evenement ontvang je nog van ons per e-mail een QR-Code met een link naar onze speciale quizpagina. Op deze pagina staan een link naar onze livestream op YouTube en een link naar de quiz. Je kan individueel meespelen, maar ook als team. De punten worden individueel én als gemiddelde per team opgeteld. Als je voor een vraag 100 punten kan verdienen en 3 van de 4 teamleden hebben het antwoord goed, dan verdient jouw team 75 punten. Er zijn vragen in verschillende categorieën: sport, geschiedenis, muziek, kunst en cultuur, raadsels, etc. Er zijn meerkeuzevragen, maar ook vragen waar je één woord of één getal als antwoord in moet typen.
Bij elke vraag heb je een aantal seconden de tijd om te antwoorden. De tijd kan trouwens per vraag verschillen. Hoe sneller je de vraag beantwoordt, hoe meer punten je kan verdienen. Gebruik van Google, Wikipedia en ander hulpfuncties wordt niet gewaardeerd. Na afloop worden de prijswinnaars automatisch zichtbaar op het scherm. Wij komen een paar dagen na de quiz langs om de prijzen te overhandigen.

Ook lekker
Woon je in Zoeterwoude dorp of aan de Rijndijk en wil je tijdens de quiz genieten van een overheerlijke Borrelplateau of een warm bittergarnituur, vul dan na het aanmelden alvast het bestelformulier in. Tijdens de quiz leveren medewerkers van de Meester en de Drie Klavers de bestelling aan huis af. De bestelling wordt vooraf afgerekend d.m.v. een betaalverzoek.

 

gesloten